МЗС Молдови викрило брехню захарової стосовно інциденту біля посольства рф

Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції Молдови спростувало заяву офіційного представника мзс рф марії захарової з приводу інциденту біля будівлі посольства росії в Кишиневі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

"Три хвилини - рівно стільки тривав інцидент біля будівлі посольства росії у Кишиневі. Інформація, що правоохоронці не реагували протягом години, не відповідає реальності. І про це добре відомо посадовцям посольства, які на місці інциденту контактували із молдавськими правоохоронцями. Карабінери оперативно та професійно втрутилися, затримавши причетного до інциденту громадянина росії", - заявив представник МЗСЄІ Данієл Воде.

Він зазначив, що влада Молдови суворо дотримується положень Віденської конвенції.

Читайте також: Чому лавров почав раптом погрожувати Молдові

Раніше захарова заявила, що влада Молдови "навмисно не припинила акт вандалізму, вчинений стосовно посольства росії в Кишиневі".

Як повідомлялося, пізно увечері 7 жовтня на воротах посольства російської федерації в Молдові з'явився напис "путін – убивця". За даними поліції, до цього причетний 40-річний громадянин російської федерації. Стосовно чоловіка порушили кримінальну справу про вандалізм, він перебуває під підпискою про невиїзд.