У ЄС засудили візит лукашенка до грузинської Абхазії

Європейський Союз рішуче засудив несподіваний візит олександра лукашенка, який називає себе президентом Білорусі, до тимчасово окупованого росією грузинського регіону Абхазії, та визначив цю поїздку білоруського диктатора як випад проти суверенітету Грузії та грубе порушення міжнародного права.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Європейський Союз рішуче засуджує візит олександра лукашенка в відокремлений грузинський регіон Абхазії. Навіть не зважаючи на той факт, що ця персона, лукашенко, не має жодної легітимності, щоб діяти як голова держави, цей візит був здійснений без згоди уряду Грузії, який є єдиним законним представником влади у регіоні Абхазії. Тож цей візит порушує суверенітет Грузії та її територіальну цілісність, та являє собою грубе порушення міжнародного права», - наголосив Стано.

Читайте також: У Тбілісі на акції протесту спалили портрети путіна та лукашенка

Він знову запевнив, що ЄС має тверду та потужну позицію щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомлялося, вчора олександр лукашенко здійснив «неофіційний» та несподіваний візит до Абхазії, яка є невід’ємною територією Грузії, що тимчасово окупована росією. Міністерство закордонних справ Грузії викликало посла білорусі для пояснень, та висловило рішучій протест через цей візит.