Японія відреагувала на затримання і допит консула у росії

У вівторок, 27 вересня, Міністерство закордонних справ Японії викликало «на килим» російського посла Михайла Галузіна, щоб передати йому ноту протесту у зв’язку із затриманням японського консула у Владивостоці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

Міністр закордонних справ Йосімаса Хаясі заявив журналістам, що затримання та допит консула є явним порушенням Віденської конвенції про консульські відносини.

Він додав, що дії росії були абсолютно неприйнятними, оскільки консул не вчинив незаконних дій, і під час затримання російська влада вдалася до примусових заходів, включно із зав'язуванням очей і фізичним обмеженням.

Читайте також: Японія заборонила експорт до росії товарів, пов’язаних із хімічною зброєю

Міністр зазначив, що Токіо вимагає від москви офіційних вибачень та гарантій, що подібний інцидент більше не повториться, додавши, що уряд має вжити відповідних заходів проти росії.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок російське мзс викликало радника-посланника Посольства Японії в москві - йому заявили, що консул Генконсульства Японії у Владивостоці оголошений "персоною нон грата" нібито за шпигунство і протягом 48 годин зобов'язаний залишити рф.

Фото: Getty Images