Головний медичний радник Байдена оголосив про відставку

Головний медичний радник президента США Джо Байдена Ентоні Фаучі залишає свою посаду. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться його заяві, поширеній у понеділок.

«Сьогодні я оголошую, що залишаю посаду директора Національного інституту алергії та інфекційних захворювань та керівника лабораторії імунорегуляції, а також посаду головного медичного радника президента Джо Байдена. Я залишу ці посади в грудні цього року, щоб розпочати наступну главу своєї кар'єри», - зазначив Фаучі.

За його словами, він працював на посаді директора інституту 38 років при восьми президентах і консультував їх з приводу загроз від різних інфекційних захворювань, включаючи ВІЛ/СНІД, гарячку Західного Нілу, сибірську виразку, пандемічний грип, пташиний грип, віруси Ебола і Зіка, а також пандемію COVID-19.

Читайте також: Байден отримав негативний тест на COVID-19 після повторного захворювання

Фаучі зауважив, що, залишаючи посади, не йде на пенсію, а займатиметься «подальшим розвитком науки та охорони здоров'я».

У свою чергу, Байден у своїй заяві з приводу відставки Фаучі підкреслив його внесок у боротьбу з пандемією ковіду.

Читайте також: Дружина Байдена захворіла на COVID-19

«Коли настав час сформувати команду для керівництва відповідними заходами щодо COVID-19 <…>, я відразу ж попросив доктора Фаучі продовжити його службу як мого головного медичного радника <...> У цій ролі я міг дзвонити йому в будь-який час доби, щоб отримати його пораду, коли ми боролися з пандемією», - зазначив Байден.

Як повідомляв Укрінформ, у Сполучених Штатах темпи смертності від COVID-19 залишаються стабільними з травня і становлять приблизно 400 людей на день.

За даними Університету Гопкінса, загалом від початку пандемії зареєстровано понад 596 млн випадків зараження COVID-19. Померли від хвороби більше 6,4 млн людей по всьому світу.