путін підписав закон про спецзаходи в економіці для забезпечення армії

президент росії володимир путін підписав закон, який дозволяє уряду запроваджувати спеціальні заходи у сфері економіки для забезпечення збройних сил росії при проведенні «контртерористичних та інших операцій» за межами країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

За новим законом, юридичні особи в росії не зможуть відмовлятися від укладання контрактів у рамках держзакупівель або держоборонзамовлення, коли ці контракти стосуються проведення цих операцій. Також російський уряд зможе встановлювати особливе «правове регулювання трудових відносин в окремих організаціях», яке дозволить переробки, роботу вночі, у вихідні та святкові дні.

При цьому російський уряд отримав право на тимчасове розконсервування мобілізаційних потужностей та об'єктів та право на розбронювання матеріальних цінностей державного резерву.

Читайте також: У росії знову розширили перелік «іноагентів» - путін підписав закон

Законопроект про спеціальні заходи в економіці було розроблено російським урядом та внесено до держдуми 30 червня. дума ухвалила закон 6 липня, а через два дні його схвалила рада федерації.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять мирні міста та села України, вбивають мирне населення. Демократичні країни приймають санкції проти росії, що негативно позначається на російській економіці.