рф цинічно використовує членство в ООН для своїх зовнішньополітичних цілей – МЗС ФРН

росія цинічно використовує своє членство в ООН і ситуацію з біженцями в Сирії для своїх зовнішньополітичних цілей.

Так оцінили в МЗС ФРН ветування росією в РБ ООН питання продовження дії гуманітарного коридору Баб-ель-Хава у Сирії, передає Укрінформ.

«Вето росії в п'ятницю показало нам, що ми не можемо очікувати, що росія відмовиться від своєї цинічної гри використання гуманітарної допомоги цивільному населенню як розмінної монети», - заявив у понеділок речник МЗС Крістофер Бургер.

Читайте також: Крадені металопрокат і зерно з Маріуполя вивозять у нейтральні води і вантажать на кораблі в Сирію

За його словами, терміново потрібна угода, щоб гуманітарна допомога, яка надається в Сирію через ООН, могла продовжувати надходити в країну. Попри вето росії, переговори в Нью-Йорку тривають, повідомив дипломат.

Саме життя близько 2,5 мільйонів сирійців залежать від постачання гуманітарних грузів через прикордонний пункт Баб-аль-Хава. Це останній пункт пропуску для гуманітарної допомоги з Туреччини в Сирію. Минулого року Німеччина виділила понад 700 мільйонів євро на гуманітарну допомогу Сирії, а на цьогорічній донорській конференції для Сирії в Брюсселі уряд ФРН взяв на себе найбільше одноразове зобов’язання надати 1,05 мільярда євро.

Читайте також: Сирія визнала незалежність «л/днр» – ЗМІ

Як повідомлялось, росія минулої п'ятниці наклала вето на резолюцію Ради Безпеки ООН на продовження на 12 місяців коридору поставок допомоги із Туреччини, яку ООН надає приблизно 4 мільйонам жителів північно-західних районів Сирії, які контролює опозиція.

За резолюцію, підготовлену Ірландією та Норвегією, проголосували 13 членів РБ, Китай утримався.