Симоньян, Скабєєва та інші: у НАЗК назвали пропагандистів, які не потрапили під санкції низки країн

У Національному агентстві з питань запобігання корупції назвали російських пропагандистів, до яких ще не застосовані санкції у частині іноземних юрисдикцій.

Як передає Укрінформ, про це НАЗК повідомило у Телеграмі.

“Багато років росіян готували до звірств, гвалтувань, катування та вбивств українців. Щоби жоден строковик не сумнівався, що розстріляти з танка автіку з надписом “Діти” - це російський героїзм. А честь російського солдата — це постріл у спину мирним українцям зі зв’язаними руками. Над цим працювали не лише посадовці за закритими кабінетами, а й армія пропагандистів, які мають бути засуджені за злочини проти людства, натомість досі навіть не потрапили під санкції ряду країн”, - ідеться у повідомленні.

Серед них російська пропагандистка, головна редакторка англомовної телевізійної мережі новин RT (Russia Today) Маргарита Симоньян, яка неодноразово закликала до ядерної війни, якщо росія програє у війні з Україною. Санкції не наклали США та Японія.

Читайте також: До списку кандидатів на міжнародні санкції внесли Крутого і Лоліту

Це актор і режисер, ведучий пропагандистського телешоу з політичних питань на каналі НТВ “Міжнародна пилорама з Тиграном Кеосаяном” чоловік Симоньян — Тигран Кеосаян. Він пропонує “відіпрати промитий мозок українців”, “влаштувати великий суд над нацистами в Україні” та попереджає, що війною в Україні рф не обмежиться. Він не потрапив під санкції США, Канади, Японії та Нової Зеландії.

Крім того, це журналістка державного ТБ “росія-1”, ведуча політичного ток-шоу “60 хвилин” — найпопулярнішого ток-шоу в росії Ольга Скабєєва, яка заявила, що рф не прийшла звільняти українців, а окупація такої країни звичайно має зайняти певний час, до того, ж росія вже давно не воює з Україною, вона воює з НАТО. Вона досі не перебуває під санкціями США, Канади, Японії та Нової Зеландії.

Також це чоловік скабєєвої — Євген Попов, який, на відміну від дружини, потрапив у санкційні списки усіх партнерів України, крім Нової Зеландії. Попри те, що Попов веде політичне ток-шоу “60 хвилин”, під санкції він потрапив у першу чергу як депутат держдуми, зазначили у НАЗК.

Читайте також: Недолугість рашистської пропаганди

У списку ведучий каналів “росія 1” й “росія 24” Володимир Соловйов, який заявляє, що росія не зупиниться на війні з Україною, Україна - це “лише проміжний етап”. Крім США Соловйов також часто погрожує країнам, які межують із рф. Санкції досі не застосували США та Нова Зеландія.

Крім того, це російський пропагандист і ведучий ток-шоу “Время покажет” на Першому каналі Артем Шейнін. Після того, як російські війська захопили частину Маріуполя, він приїжджав у місто для зйомок пропагандистських відео з українськими полоненими військовими. США, Австралія, Канада, Японія та Нова Зеландія поки не додали Шейніна до своїх санкційних списків.

Як повідомляв Укрінформ, у липні НАЗК підготувало новий санкційний список із 800 кандидатів, які підтримують війну проти України. До списку потрапили представники російських партій та компаній, композитор Ігорь Крутой та співачка Лоліта Мілявська.