Угорщина знову заблокувала дебати щодо санкцій ЄС: хоче, аби їх зняли з патріарха кирила

Угорська делегація знову заблокувала процес введення шостого пакета санкцій ЄС проти росії, виступивши з вимогою виключити патріарха кирила з нового списку обмежень.

Про це йдеться в повідомленні інформагентства Bloomberg із посиланням на чиновників, знайомих із закритими переговорами, передає Укрінформ.

«Угорщина в середу засмутила послів ЄС у Брюсселі, висунувши нові вимоги, які затримують схвалення шостого пакета санкцій проти росії, включно із частковим нафтовим ембарго»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Рада просить РНБО про санкції проти патріарха кирила і ще семи діячів рпц

Уточнюється, що Будапешт вимагав, зокрема, виключити зі списку нових санкцій патріарха кирила, який очолює російську православну церкву і є відвертим прихильником володимира путіна та війни в Україні. Причому, за словами одного з чиновників, це стало новою вимогою після саміту лідерів на початку тижня.

Читайте також: кабаєва та російські олігархи потрапили під санкції Канади

Угорська сторона, крім того, додала незначні технічні вимоги в контексті неповного ембарго на російську нафту.

За словами чиновників, терміни схвалення пакета послами країн-членів ЄС поки невідомі.

Читайте також: Суд ЄС відхилив апеляцію «кухаря путіна» через включення у санкційний список

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.