У росії лісові пожежі за тиждень розрослися в 2,5 раза

Пожежонебезпечний сезон відкрито у 81 з 83 російських регіонів, особливий протипожежний режим запроваджено у 44 суб'єктах федерації, а режим НС – у шести.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Авіалісохорона рф.

Відомство відзвітувало, що за 22 травня у росії ліквідовано 57 лісових пожеж, пройдена вогнем площа становить 2087 га. Тривають 84 лісові пожежі на площі 52 378 га (тиждень тому було близько 20 тис. га). Найбільша площа пожеж у східній частині країни – особливо у Красноярському та Забайкальському краях, Іркутській області, Тиві та Хакасії.

Як і раніше, найскладніша ситуація зберігається в Красноярському краї. Тут для гасіння лісових пожеж почали застосовувати вибухівку. Керовані вибухи проводять у важкодоступних районах, щоб розбити ділянку на мінералізовані смуги, з яких потім починається "зустрічний відпал". Власними силами з гасінням пожеж край не справляється. У зв'язку з цим довелося залучати резервістів авіалісоохорони з інших регіонів росії.

Читайте також: У росії підпалили черговий військкомат, тепер - в Удмуртії

У Красноярському краї триває і пожежа на природних територіях, що особливо охороняються. Горять ліси у Саяно-Шушенському заповіднику.

Як повідомляв Укрінформ, у росії почастішали спроби підпалів військкоматів: з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну сталося як мінімум 13 спроб підпалу військкоматів у різних регіонах рф - у воронежі, нижньовартівську, іванівській, московській, рязанській та свердловській областях тощо.