Головний рабин росії закликав лаврова вибачитися за слова про гітлера

Головний рабин росії Берл Лазар шокований заявами російського міністра сергія лаврова про те, що "євреї зазвичай є найзапеклішими антисемітами", і закликав його публічно вибачитися за ці слова.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Jewish Telegraphic Association.

«Я не вважаю себе вправі давати поради голові російської дипломатії — але було б непогано, якби він вибачився перед євреями і просто визнав свою помилку. Думаю, тоді можна було б вважати інцидент вичерпаним і перегорнути сторінку», - відреагував Лазар на прохання про коментар від JTA.

Читайте також: лавров поширює антисемітську брехню - президент Ізраїлю

Він також зауважив, що «недоречно проводити будь-які порівняння» між Голокостом та поточними подіями. Посилаючись на роль, яку радянські війська зіграли в розгромі нацистів, Лазар заявив кореспондентові JTA, що таке порівняння «принижує заслуги героїчних солдатів, які звільнили Аушвіц і підняли прапор перемоги над Рейхстагом».

Лазара вважають наближеним до російського президента володимира путіна. Він очолює Федерацію єврейських громад росії – об'єднання, пов'язане із напрямком любавицького хасидизму. Раніше він був підкреслено лояльним до режиму путіна та його представників.

Читайте також: Глава МЗС Франції назвав антисемітські заяви лаврова огидною маніпуляцією

Як повідомлялося, МЗС Ізраїлю вже викликало посла росії для надання пояснень після того, як глава мзс рф сергій лавров у телеінтерв'ю, що вийшло 1 травня, порівняв Президента України Володимира Зеленського з гітлером. За словами російського міністра, "у адольфа гітлера теж була єврейська кров" і взагалі "найзапекліші антисеміти - зазвичай євреї".