У польських храмах цьогоріч плащаниці символізують агресію рф проти України

Фото

У багатьох польських костелах в цьому році великодні плащаниці символізують війну російської федерації проти України і терпіння українського народу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на РАР.

Видання зазначає, що цього року у польських храмах Гроб Господній часто оформлений синьо-жовтими кольорами, побитим склом, фотографіями зруйнованих українських міст, макетами знищених будинків і навіть російськими військовими замість солдатів царя Ірода.

Наприклад, у кафедральному соборі Яна Хрестителя у Варшаві плащаницю встановлено на фоні макету зруйнованої стіни будинку, а поряд з нею – розкидано фрагменти цегли та спалених дерев’яних балок. Також у соборі встановлено скарбничку, де збирають кошти для допомоги Україні. 

Фото: Parafia archikatedralna św. Jana Chrzciciela w Warszawie

У Кракові плащаниця у костелі по вулиці Піярській підсвічено синьо-жовтими кольорами, а на фоні плащаниці – фотографії знищених будинків, а також поламані хрести.

Читайте також: Прем’єр Польщі назвав заслабкими санкції проти рф

У костелі населеного пункту Харлупя-Мала Лодзинського воєводства (центр Польщі) плащаницю оформлено наступним чином: Гроб Господній розташований посеред макету розбитої огорожі з колючого дроту. Поряд стоїть солдат у російській формі з шевроном, на якому зображений прапор рф. Біля нього - маленька дитина і напис "дети".

Фото: PAP/Grzegorz Michałowski

У храмах Познані, Кракова, Вроцлава, Любліна та багатьох інших польських міст поблизу плащаниці розміщено фотографії зруйнованих українських міст.

Глава польського уряду Матеуш Моравецький у короткому відеозверненні з нагоди Великодня підкреслив, що для багатьох поляків ці свята будуть винятковими, оскільки у колі своїх сімей вони прийматимуть також українців, які у Польщі рятуються від війни в Україні. Він підкреслив, що цей жест солідарності пам’ятатимуть у Польщі упродовж багатьох поколінь.

Як повідомлялося, від початку збройної агресії російської федерації проти України до Польщі прибуло майже 2,8 мільйона українців, які рятуються від воєнних дій.