У рф зростає попит на зброю та охоронні системи - ЗМІ

На тлі очікувань економічного спаду, зубожіння і зростання злочинності в росії ажіотажно зростають попит та ціни на зброю і різноманітні охоронні системи для різних видів майна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Радіо Свобода", яке провело моніторинг російських ЗМІ.

Зазначається, що попит на зброю, зокрема на вітчизняні моделі, в рф за останні дні зріс на 20-30%. Це відбувається безперервно по всій країні, починаючи з 24 лютого. Представники найбільших збройових магазинів у москві та санкт-петербурзі повідомляють, що в магазинах вишиковуються «черги, як у супермаркетах», за кілька днів з асортименту «пішло все нормальне», були скуплені патрони, особливо калібри для карабінів та мисливських стволів.

Читайте також: Рада ЄС має ввести додаткові санкції проти рф за злочини проти українців – Шмигаль

Продавець-консультант мережі збройових магазинів говорить про різке падіння в березні попиту на імпортну зброю, оскільки незрозуміло, чи поставлятимуться в росію боєприпаси для неї. Тому наявні патрони до неї «беруть пачками, не зважаючи на ціну». Паралельно зростає попит на зброю російського виробництва, попри те, що ціни на неї безперервно зростають. «Набирають так багато (патронів – ред.), ніби до вуличних боїв готуються», – каже продавець-консультант.

Також зросли ціни та попит на електрошокери та аерозольні балончики, їх запаси на складах вже закінчуються.

Попит на сейфи всіх типів зріс у москві на 100%, у провінції (Красноярськ) – на 25%. У банках повідомляють, що вільних особистих комірок немає, у чергу на них записуються на два роки наперед.

Читайте також: Санкції мають бути «ядерною зброєю», що не забирає життя людей - Зеленський

Забезпечені люди замінюють звичайні двері на двері з підвищеним захистом, у тому числі броньовані, зломо- та кулестійкі. Їх запаси на складах уже закінчуються. Дуже багато замовлень у виробників грат на вікна. Клієнти готові сплачувати подвійну ціну за термінове виконання замовлень. «Зараз куємо грати, як на замок перед штурмом», - сказав власник однієї з ковальських майстерень.

Попит на протиугінні системи для автомобілів у москві зріс у чотири рази. Запис в автосервісах ведеться щонайменше на два тижні вперед. Також спостерігається ажіотажний попит на охоронні сигналізації та послуги охоронних агенцій об'єктів нерухомості.

Читайте також: Китайські нафтопереробні компанії побоюються укладати нові угоди із росією – Reuters

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну.

Європейський Союз, США та інші держави застосували потужні санкції проти країни-агресора.