Німеччина обіцяє посилити санкції проти росії

Німеччина посилить санкції проти режиму путіна та подбає про те, щоб винні у воєнних злочинах в Україні були притягнуті до відповідальності.

Про це написала міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок у Твіттері, передає Укрінформ.

«Винні у цих воєнних злочинах мають бути притягнуті до відповідальності. Ми посилимо санкції проти росії та надамо Україні ще більшу підтримку в її обороні», - написала Бербок. Вона назвала фото з Бучі «жахливими».

Посол України в ФРН Андрій Мельник відреагував на це своїм постом.

«Для того, щоб коаліція «Світлофор» (есдеки, «зелені» та ліберали) нарешті вирішила посилити тиск і запровадити подальші санкції (зокрема ембарго на нафту та газ), повинні були вбиті ще сотні українських цивільних, жінок - бути зґвалтовані», - написав він у Твіттері.

Він також висловив сподівання, що в понеділок уряду ФРН вдасться домовитися про посилення санкцій, про що анонсував міністр фінансів Крістіан Лінднер.

Німецькі ЗМІ на тлі новин з Бучі закликали власний уряд посилити тиск на росію.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від противника. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб.

Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них із зав'язаними руками.