Шольц порадив путіну навіть не намагатися атакувати НАТО

Канцлер ФРН Олаф Шольц попередив російського президента володимира путіна навіть не думати про застосування будь-яких агресивних дій проти країн НАТО.

Про це політик заявив під час ток-шоу на телеканалі ARD, передає Укрінформ.

«Це повідомлення, яке ми надсилаємо президенту Росії: не смій», – заявив Шольц.

Він також застеріг путіна проти застосування в Україні хімічної або біологічної зброї. «Облиште це», – сказав канцлер, не уточнивши, що буде в разі, якщо путін проігнорує це попередження. Водночас він повторив, що НАТО не братиме участі у війні в Україні.

Німеччина, як анонсував її лідер, хоче зміцнити власну оборону.

«Ми всі повинні готуватися до того, що у нас є сусід, який зараз готовий застосувати насильство, щоб відстояти свої інтереси. Тому ми повинні разом зробити себе настільки сильними, щоб цього не сталося», — Шольц.

Наразі у ФРН обговорюється можливість створення протиракетного «щита» за ізраїльським зразком для чого можуть бути закуплені ізраїльські системи «Стріла 3», які здатні знищувати ракети великої дальності в стратосфері.

Нагадаємо, після агресії рф проти України Шольц оголосив про виділення на модернізацію Бундесверу 100 млрд євро в бюджеті цього року та пообіцяв довести витрати на оборону до 2% ВВП.