США обговорюють із Венесуелою поставки нафти на тлі російсько-української війни

Посадовці США у Венесуелі обговорюють енергетичну безпеку на тлі російського вторгнення до України та можливої заборони імпорту російської нафти з боку США.

Як повідомляє Укрінформ, про це на брифінгу повідомила прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

«Мета поїздки, яку здійснили посадовці адміністрації, полягала в обговоренні низки питань, включаючи, безумовно, енергетичну безпеку, а також обговорення здоров’я та добробуту затриманих громадян США», – сказала Псакі.

Як повідомляє Reuters, делегація США на чолі зі старшим директором Ради національної безпеки з питань західної півкулі Хуаном Гонсалесом і послом у Венесуелі Джеймсом Сторі зустрілася з венесуельськими чиновниками в Каракасі в минулу суботу. Це перша зустріч на високому рівні між двома країнами за останні роки.

За словами Ніколаса Мадуро, порядок денний майбутніх переговорів вже узгоджено. Дати він не назвав.

Як зазначається, у суботу чиновники обговорювали послаблення нафтових санкцій США проти південноамериканської країни, але досягли незначного прогресу в досягненні угоди.

Як відомо, Вашингтон шукає додаткові джерела нафти після вторгнення росії в Україну, оскільки це привело до посилення тиску з боку законодавців США щодо заборони імпорту російської нафти. Як заявила Псакі, президент Байден ще не ухвалив рішення про його заборону.