У Німеччині зареєстрували понад 50 тисяч біженців з України

Міністерство внутрішніх справ ФРН нарахувало вже 50 294 біженці з України.

Про це повідомив речник відомства Максиміліан Калль на брифінгу в понеділок, 7 березня, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, ця цифра підтверджена федеральною поліцією, яка реєструє усіх, хто прибуває. Окрім цієї структури, прийняттям людей опікуються понад 300 співробітників Служби порятунку, інші організації та волонтери. Налагоджено автобусне сполучення між Берліном і Франкфуртом-на-Майні, щоб якнайшвидше розрядити ситуацію у столиці, сказав Калль.

За його даними, готовність прийняти українців висловили всі федеральні землі. Розподіл координує федеральний уряд разом із землями. Влада на місцях перевіряє все доступне житло, де можна влаштувати людей, а також питання відкриття класів для українських дітей. Скрізь працюють кризові штаби.

Наразі українці, більшість з яких мають біометричні паспорти, можуть без проблем перебувати на території ФРН 90 днів. Це стосується також громадян інших країн, які мають посвідку на проживання в Україні. Якщо ситуація складатиметься таким чином, що люди не зможуть повернутися в свої домівки, вони зможуть подати заявку на отримання дозволу на проживання строком на 1-3 роки.

Важливим є те, що людям відкрито доступ до ринку праці ФРН, отже, вони можуть працевлаштуватися, зазначив речник.

У Берліні уникають прогнозів щодо того, скільки загалом українців можуть прибути до ФРН, адже прорахувати це точно неможливо, зокрема, через те, що чимало українців не залишаться в Німеччині, а попрямують в інші країни ЄС.

Як повідомлялося, до Польщі з території України в'їхало 1,067 мільйона людей від початку війни 24 лютого. Лише 6 березня кількість українських біженців становила 142,3 тисячі.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.