У Відні пройшла чергова масова акція на підтримку України

Фото, відео

У столиці Австрії щодня від початку втогнення Росії в Україну проходять акції на підтримку українського народу, особливо великий мітинг відбувся у суботу на Площі прав людини.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

На площу у центральній частині Відня прийшли кілька тисяч людей, щоб вчергове висловити свій протест проти війни, яку Росія веде зараз проти українського народу. Поруч з українцями на демонстрації також можна було побачити багато австрійців та представників інших національностей.

У Відні пройшла чергова масова акція на підтримку України / Фото: Василь Короткий

У своїх виступах представники української громади наголосили на тому, що Україна зараз особливо потребує від міжнародної спільноти, окрім подальших жорстких санкцій проти Росії, озброєння та захисне спорядження, але також – запровадження безполітної зони на країною для зупинення варварських бомбардувань з боку російської авіації.

Серед промовців були також австрійські депутати, які виступили з різким засудженням нападу Росії на України та запевнили у тому, що Австрія надаватиме усю можливу підтримку українському народу.

"Ми будемо тут стояти, допоки війна не припиниться", - наголосила одна з головних організаторів демонстрації Каті Шнеебергер з організації Vienna goes Europe.

Різні за масовістю та з різними організаторами акції солідарності з Україною і вимогою зупинити війну Росії проходяться у Відні кожного дня. Українці та усі небайдужі до страждань українського народу люди проводять мітинги в різних локаціях – на центральній площі Хельденплатц, розташованій неподалік Площі прав людини, біля офісів канцлера та президента Австрії, австрійського суспільного мовника ORF, посольства РФ та інших місцях.

Як повідомлялося, 24 лютого президент держави-агресора Путін оголосив про початок вторгнення до України та розпочав війну проти нашої держави. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Українські воїни стримують натиск ворога, завдаючи йому великих втрат.