Петиція про закриття неба над Україною зібрала вже понад мільйон підписів

Петиція про закриття неба над Україною зібрала вже 1 мільйон 243 підписи.

Про це повідомляє Телеграм Верховної Ради, передає Укрінформ.

«Ми це зробили!!! Наше Інформаційне військо, ви – найкращі!», - йдеться у дописі.

Петиція розміщена на європейському сайті Open Petition, свої підписи під нею можуть поставити громадяни з будь-якої країни світу.

Петиція від українців до країн-членів НАТО містить такі вимоги: закрити повітряний простір над Україною; ввести в Україну миротворчі війська НАТО; надати військову допомогу Києву; підтримати український народ, як це було зроблено, наприклад, в Ізраїлі.

Як повідомляв Укрінформ, Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що закрите небо – це гарантія безпеки українців.

27 лютого Конгресмени США від обох партій Джеральд Коннолі та Майк Тернер звернулися до американського президента Джо Байдена з проханням закрити небо над Україною, де з 24 лютого російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки, гинуть люди. Президент України Володимир Зеленський вважає, що закриття неба над Українською державою не є втягуванням країн НАТО у війну.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні й розпочав масштабне вторгнення.

Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.