Експрезидент РФ Медведєв запропонував повернути в країні смертну кару

Заступник голови Ради Безпеки, експрезидент РФ Дмітрій Медведєв запропонував повернути в країні смертну кару після припинення членства Росії в Раді Європи і ПАРЄ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Медуза».

"Це (призупинення членства Росії в Раді Європи і ПАРЄ - ред.) ще й хороша можливість відновити низку важливих інститутів для запобігання особливо тяжких злочинів в країні. Типу смертної кари для найнебезпечніших злочинців", - написав сьогодні Медведєв у російській соціальній мережі.

Він також заявив, що те, що сталося – «непоганий привід, нарешті, грюкнути дверима і забути про ці безглузді богадільні (тобто, європейські організації - ред.) назавжди».

У Росії на смертну кару накладено мораторій. Заборона діє з 1997 року. Наразі єдиною країною в Європі і СНД, де офіційно застосовується смертна кара, є Білорусь.

Як повідомлялося, глава країни-агресора Владімір Путін 24 лютого оголосив війну Україні. Вторгнення було здійснено, в тому числі, і з території Білорусі.

На всій території України введено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.