США разом із ЄС запроваджують персональні санкції проти Путіна і Лаврова

США приєднуються до Європейського Союзу щодо запровадження прямих санкцій проти президента РФ Володимира Путіна та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у п’ятницю речниця Білого дому Джен Псакі.

За її словами, президент Джо Байден ухвалив це рішення після телефонної розмови з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

«Сполучені Штати приєднуються до них (країн ЄС - ред.) щодо санкцій проти президента Путіна, міністра закордонних справ Лаврова та членів російської команди національної безпеки. Я очікую, що в нас будуть конкретні деталі сьогодні в другій половині дня», - сказала Псакі журналістам.

Зазначається, що у четвер серед осіб, проти яких Вашингтон оголосив санкції, Путіна не було, але Байден зауважив, що цей варіант «перебуває на столі».

«Від самого початку цього конфлікту, і навіть раніше, сильна позиція президента полягала в тому, щоб діяти і робити кроки узгоджено з нашими європейськими партнерами, і це, безумовно, є доказом цього», - сказала речниця Білого дому.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ ЄС внесли президента РФ Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова до списку підсанкційних осіб.

У Великій Британії заявили, що також запровадять санкції проти Путіна й Лаврова.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Президент США Джо Байден 24 лютого оголосив розпорядження запровадити пакет дуже жорстких санкцій проти Росії.