Patreon видалив сторінку фонду «Повернись живим»

Благодійний фонд «Повернись живим», який від початку російської агресії допомагає українській армії, а тепер ще й Силам територіальної оборони, повідомив, що платформа для прийому пожертв Patreon видалила їхню сторінку.

Напередодні українці через цю платформу переказали на підтримку української армії за один день понад $250 тисяч, передає Укрінформ із посиланням на FB сторінку фонду.

«Patreon видалив сторінку фонду. Без попереджень. У дуже непростий для України час. Готуємо офіційні звернення. І закликаємо всіх небайдужих розповсюджувати інформацію про факт блокування нашої сторінки, разом із якою невідомо куди поділися/заблокувалися понад 250 тис. доларів», - повідомила сторінка фонду увечері в четвер, 24 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, близько 05:00 державний кордон України на ділянці з Російською Федерацією та Республікою Білорусь зазнав атаки з боку російських військ, підтримуваних Білоруссю. Атаки на прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску здійснюються із застосуванням артилерії, важкої техніки та стрілецької зброї. Це відбувається в межах Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Житомирської областей. Крім того, атака відбувається з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і з АР Крим.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України