Прем'єрка Естонії закликала Берлін підтримати Україну в обороні проти РФ

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас закликала уряд Німеччини підтримати Україну в її самообороні проти російського агресора.

Як передає Укрінформ, про це глава естонського уряду заявила в інтерв’ю німецькій газеті Bild.

"Ми закликаємо наших німецьких партнерів дослухатися до українців. Україна звернулася за допомогою. Країна потребує допомоги в самообороні від агресора", - заявила вона.

Читайте також: Російський винищувач залетів у Естонію - МЗС викликало тимчасового повіреного

Каллас зазначила, що Німеччина є "близьким і важливим партнером та союзником Естонії, і ми залишаємося у тісному контакті". "Кожна країна має право визначати свою власну роль, і ми вітаємо всі зусилля щодо надання Україні будь-якої можливої ​​допомоги. Адже ми всі згодні з тим, що Росія агресивно загострює ситуацію. Ми єдині в нашій підтримці України та її самооборони", - додала прем'єр-міністр Естонії.

Вона висловила сподівання, що "дипломатія та діалог переможуть, але ризик конфлікту залишається реальним". "Ми повинні бути готові до відповідних кроків, якщо Росія відмовиться від дипломатії", - заявила Каллас.

Читайте також: Військова допомога Україні: що дали, що дадуть і як це посилить нашу обороноздатність?

Коментуючи вимоги Росії до НАТО, глава естонського уряду наголосила, що "не можна дозволити Росії відновити свій політичний і військовий вплив на сусідів".

"Кремль хоче змусити нас піти на поступки щодо безпеки Європи. Це – пастка і спроба шантажу. Росія не має права голосу щодо рішень НАТО, і ми не задовольнятимемо ультиматуми Росії", - заявила вона.

Читайте також: Резніков: В Україну прибув п’ятий літак із США - доставив ще 84 тонни набоїв

Як повідомляв Укрінформ, раніше багаторічний радник ексканцлерки Німеччини Ангели Меркель Крістоф Гойсґен висловив переконання, що уряд ФРН має допомогти Україні зброєю.