У Данії робитимуть четверте щеплення проти COVID-19 групам високого ризику

Органи охорони здоров’я Данії будуть пропонувати четверту дозу вакцини від COVID-19 людям, які, як вважається, мають ризик важкого перебігу захворювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local.

Як зазначається, близько 55% населення Данії вже отримали бустерну дозу вакцини. Невеликій кількості людей, в першу чергу хворих на артрит, вже запропонували пройти ще одне щеплення – четверту дозу вакцини – призначену для підвищення ослабленого імунітету.

Читайте також: В Іспанії робитимуть бустерні щеплення усім дорослим

Запрошення на "другий бустер" буде розіслано більшій кількості людей з кінця цього тижня, повідомив директор Управління охорони здоров’я Данії Сорен Брострьом.

"Це люди, які знаходяться у групі найвищого ризику. Це онкохворі, хворі з імунотерапією та люди з імунодефіцитом. Їм також запропонували третю дозу серед перших груп на початку осені", – сказав він.

Читайте також: Угорщина пропонуватиме всім охочим четверту бустерну дозу COVID-вакцини

Брострьом також сказав, що органи охорони здоров'я Данії розглядають можливість дати четверту дозу вакцини мешканцям будинків для літніх людей та "дуже старим людям".

Нагадаємо: у світі станом на ранок 14 січня зафіксували 320,944,953 випадків коронавірусу. При цьому 264,105,068 осіб одужали, 5,539,160 хворих померли.