Токаєв затвердив новий уряд Казахстану

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв сьогодні затвердив склад нового уряду країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт президента Казахстану.

Першим віце-прем'єром країни став Роман Скляр, міністром енергетики - Болат Акчулаков.

"Призначити Тлеуберді Мухтара Бескенули заступником прем'єр-міністра – міністром закордонних справ Республіки Казахстан, Бектанова Мурата Карибайовича – міністром оборони Республіки Казахстан, Тургумбаєва Єрлана Заманбековича – міністром внутрішніх справ Республіки Казахстан", – йдеться в указі Токаєва.

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися у Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто у Мангістауській області на заході країни). Вони переросли у масові протести попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

11 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив про завершення в країні військової місії Організації договору колективної безпеки. За його словами, війська ОДКБ будуть виведені впродовж 10 днів.