Іран ввів санкції проти пів сотні американців через убивство Сулеймані

Міністерство закордонних справ Ірану запровадило санкції проти 51 громадянина США за підозрою у причетності до вбивства генерала Касема Сулеймані.

Про це повідомляє Сіньхуа з посиланням на МЗС Ірану, передає Укрінформ.

Як зазначається, оновлений список осіб, які потрапили під санкції, включає, зокрема, голову Об'єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі та колишнього радника з національної безпеки Роберта О'Браєна.

"Зазначені у списку особи брали участь у прийнятті рішень, організації, фінансуванні та вчиненні терористичного акту (вбивства К. Сулеймані) або ж шляхом підтримки цього кричущого теракту виправдовували тероризм, що є загрозою міжнародному миру та безпеці", - зазначають у МЗС Ірану.

У міністерстві також нагадали, що раніше до списку санкцій з аналогічної причини потрапили експрезидент США Трамп і колишній держсекретар Помпео.

Як повідомлялося, у ніч проти 3 січня 2020 року військові США влаштували ракетний обстріл неподалік міжнародного аеропорту Багдада. В результаті було знищено командира елітного підрозділу "Ель-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції Касема Сулеймані.