Франція відмовилася від COVID-пігулок компанії Merck

Франція скасувала своє замовлення на противірусні пігулки від COVID-19 компанії Merck через невтішні дані випробувань і сподівається натомість отримати конкуруючий препарат Pfizer до кінця січня.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Олів'є Веран, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Як зазначається, таким чином Франція стала першою країною, яка публічно заявила про скасування замовлення ліків Merck після того, як наприкінці листопада компанія опублікувала дані, які свідчать про те, що її ліки менш ефективні, ніж передбачалося раніше.

Дані клінічних досліджень пігулок "Молнупіравір" вказують на те, що препарат лише на 30% знижує кількість госпіталізацій та смертей для людей із групи ризику.

Франція попередньо замовила 50 тис. одиниць препарату «Молнупіравір», розробленого Merck і Ridgeback Biotherapeutics.

Натомість країна тепер розраховує на пігулки проти COVID-19 виробництва Pfizer. «Паксловід» від Pfizer, згідно з дослідженнями, продемонстрував приблизно 90% ефективності у запобіганні госпіталізаціям та смертям від COVID-19 у пацієнтів із групи високого ризику.

Як повідомляв Укрінформ, раніше регулятори Британії та Данії схвалили застосування перших пігулок для лікування COVID-19 «Молнупіравір» компанії Merck.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило екстрене використання в ЄC протиковідних ліків від Pfizer на ранньому етапі захворювання.

Після цього Управління з контролю за продуктами і ліками (FDA) США схвалили випуск і застосування пігулок «Паксловід» проти коронавірусу компанії Pfizer для дорослих і дітей віком від 12 років з позитивним тестом на COVID-19 і ранніми симптомами.