Австрія наступного тижня закривається для невакцинованих від коронавірусу

З 20 грудня в’їзд до Австрії буде можливим лише для осіб, які мають або сертифікат про вакцинацію від COVID-19 або довідку про одужання, за умови надання також додатково негативного ПЛР тесту.

Як передає Укрінформ, про це інформує на своїй сторінці у Facebook посольство України в Австрії.

"З метою нерозповсюдження штаму коронавірусу Омікрон Австрія змінює умови в’їзду в країну з 20 грудня. Відтепер в’їзд можливий лише для вакцинованих осіб та осіб, що мають сертифікат про одужання, за умови надання обома категоріями осіб додатково негативного ПЛР тесту (зробленого максимум за 72 години)", - йдеться у повідомленні.

В’їзд з подальшою самоізоляцією можливий лише для громадян Австрії, громадян ЄС та осіб, які мають дозвіл на проживання в Австрії. У такому випадку передбачено обов'язкову онлайн реєстрацію, необхідність здачі тесту та можливість припинення карантину на 5 день, якщо цей тест буде негативним.

Зазначені обмеження, як виключення, не застосовуються до вагітних жінок, осіб, яким протипоказана вакцинація (за наявності лікарського підтвердження), та дітей до 6 років.

"Отже з туристичною чи бізнес метою невакцинованим в’їзд наразі неможливий", - повідомили в посольстві України в Австрії.

Як повідомляв Укрінформ, у ВООЗ заявили, що штам коронавірусу Омікрон становить дуже високий глобальний ризик, і є деякі свідчення того, що вакцина не може повністю захистити від нього, але даних про ступінь небезпеки штаму ще замало.