З проєкту оборонного бюджету США-2022 зникла поправку із санкціями щодо Nord Stream 2 – ЗМІ

Проєкт закону США про асигнування на національну оборону США (NDAA-2022) на нинішньому етапі отримав поправку з посиленням оборонної підтримки України, однак втратив положення про обов’язкове введення санкцій проти Nord Stream 2 AG.

Про це повідомляє в вівторок американське агентство Reuters, передає Укрінформ.

«NDAA-2022 включає $300 мільйонів на Ініціативу сприяння безпеці України, що забезпечує підтримку ЗСУ, а також $4 мільярди на Європейську оборонну ініціативу, крім того, пропонує $150 мільйонів на співробітництво у сфері безпеки в регіоні Балтії»,- зазначається в повідомлені.

Крім того, законодавці прийняли рішення виключити поправку, яка забороняє американцям проводити операції з російським суверенним боргом.

Читайте також: Росія втратить Nord Stream 2 у разі вторгнення в Україну - експосол Пайфер

Водночас видання зауважує, що в документі відсутнє положення, яке примушувало б Байдена ввести обов’язкові санкції проти всіх учасників проєкту Nord Stream 2, у тому числі проти компанії-оператора.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США послідовно виступає проти затвердження поправки в NDAA-2022, яка позбавляла б президента повноважень робити виключення із санкцій щодо газопроводу Nord Stream 2. Ця норма була прийнята в редакції законопроєкту Палати представників. У Сенаті остаточного голосування по документу ще не відбулося. Для того, щоб документ набув чинності закону, його мають ухвалити обидві палати Конгресу США та підписати глава Білого дому.