У мерії Нью-Йорка пояснили, чому не вимагатимуть у містян носити маски

Мерія Нью-Йорка не має наміру запроваджувати обов’язкове носіння масок чи оголошувати локдауни, аби не відвертати увагу людей від головного – необхідності вакцинуватися.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам мер Білл де Блазіо.

На запитання, чому мерія лише рекомендує, але не зобов’язує носити маски, враховуючи загрозу поширення маловідомого штаму «Омікрон», мер відповів, що така вимога може відвернути увагу від головної мети міста: вакцинувати якомога більшу кількість людей.

«Те, що нам необхідно зробити в терміновому порядку, - це вакцинувати людей», - сказав він, зазначивши, що не слід змішувати всі важливі речі в одну купу.

За словами доктора Джея Варми, який був радником мера під час карантину в місті, може минути кілька місяців, поки «Омікрон», як і свого часу «Дельта», пошириться у Нью-Йорку, що дасть місту час спонукати якомога більше жителів до вакцинації та отримання третьої дози.

На сьогодні зробили бодай одне щеплення майже 89% дорослого населення Нью-Йорка, що на 6% - більше, ніж у середньому по країні. За останні місяці міська влада домоглася підвищення рівня вакцинації за рахунок вимоги щодо обов’язкового щеплення для муніципальних службовців та запровадження обмежень для невакцинованих осіб.

Нагадаємо: наразі третю, бустерну, дозу вакцини отримали вже близько 20% жителів міста.