Словаччина запровадила двотижневий локдаун

Коронавірус

Уряд Словаччини запровадив по всій країні двотижневий локдаун на тлі стрімкого збільшення нових випадків захворювання на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами міністра економіки Річарда Стуліка, обмеження, які торкнуться як вакцинованих, так і невакцинованих громадян, зокрема, включатимуть закриття ресторанів та магазинів, що не продають товари першої необхідності.

Пізніше після засідання Кабміну прем’єр Едуард Хегер обіцяє оголосити більше деталей щодо обмежень під час двотижневого локдауну.

Зазначається, що у вівторок Словаччина вперше з початку пандемії зареєструвала понад 10 000 нових випадків захворювання за добу, тоді як рівень госпіталізації в країні, за даними МОЗ, сягнув «критичної точки».

Кількість госпіталізованих пацієнтів досягла 3 200, у той час як пік COVID-госпіталізацій під час останньої хвилі пандемії становив близько 3 800 людей.

Як повідомляв Укрінформ, федеральний уряд та очільники федеральних земель Австрії домовилися про запровадження локдауну з понеділка, 22 листопада, на всій території країни та введення з лютого 2022 року обов’язкової вакцинації від COVID-19.

Фото: TASR/Henrich Mišovič