Apple судиться з компанією, що допомагала стежити за власниками iPhone

Американський виробник Apple подав до суду на ізраїльську компанію, яка допомагала урядам і правоохоронним органам іноземних країн зламувати смартфони iPhone для отримання інформації про їхніх власників та стежити за ними.

Про це йдеться заяві компанії, розміщеній у вівторок на її офіційному сайті, передає Укрінформ.

«Сьогодні Apple подала позов проти NSO Group та її материнської компанії, щоби притягнути їх до відповідальності за стеження, а також переслідування користувачів Apple»,- зауважується в заяві.

Судовий позов містить нову інформація про те, як NSO Group заражала пристрої жертв шпигунським програмним забезпеченням Pegasus.

«Щоби запобігти подальшим зловживанням і шкоді для користувачів, Apple також домагається постійної заборони NSO Group на використання будь-якого програмного забезпечення, послуг або пристроїв Apple»,- підкреслили в «яблучній» компанії.

Як повідомлялося, ізраїльська компанія NSO Group займається розробками складних технологій стеження. Її програмне забезпечення може використовуватися не тільки проти Apple, але також проти інших платформ, таких як Android. На підтвердження цьому, в західних ЗМІ останнім часом почали з’являтися повідомлення, що такі шпигунські програми використовувалися різними урядами проти журналістів, активістів, дисидентів, науковців, державних службовців.