Меркель і Столтенберг обговорили ситуацію на східних кордонах ЄС

В.о. канцлера ФРН Ангела Меркель і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг обговорили ситуацію на кордонах - російсько-українському та білорусько-польському.

Обмін думками відбувся під часи зустрічі у берлінському відомстві канцлера, повідомляє Укрінформ.

«Тривожний розвиток подій спостерігаються як стосовно Росії та України, так і щодо того, що відбувається на білоруському кордоні з Польщею, Латвією та Литвою», - заявила Меркель пресі.

Вона констатувала, що діалог між НАТО та Росією «охолов», але додала, що завжди виступала за те, що попри великі розбіжності завжди краще говорити один з одним, ніж не розмовляти.

Столтенберг зі свого боку підтвердив, що «в НАТО помітили, що на російсько-українському кордоні спостерігається значне збільшення військ та збройних сил». Він наголосив на важливості прозорості з боку Росії в питанні цього військового нарощування, щоб зменшити напруженість.

«НАТО дуже уважно стежить за ситуацією, і ми продовжуємо надавати політичну та практичну підтримку Україні», - запевнив очільник альянсу.

Ситуацію на кордоні між Польщею та Білоруссю, а також Латвією та Литвою він оцінив як «дуже і дуже тривожною». Білоруська влада, за його словами використовує невинних людей, а це «цинічно і нелюдською».
"Тут НАТО повністю солідарне з усіма зацікавленими союзниками", - підкреслив він.

Столтенберг також подякував Меркель за співпрацю і назвав її «опорою трансатлантичної сім'ї протягом багатьох років». Меркель зауважила, що це вочевидь була остання зустріч за час її каденції глави уряду ФРН.