Канадська провінція оголосила надзвичайний стан через паводки

На всій території канадської провінції Британська Колумбія оголошується надзвичайний стан через масштабні паводки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції у Вікторії заявив прем’єр-міністр Британської Колумбії Джон Хорган.

“Уряд Британської Колумбії оголошує надзвичайний стан. Наказ збереже базовий доступ до послуг й товарів для жителів. Ми запровадимо обмеження на пересування й упевнимося, що транспортування важливих товарів та надання невідкладної допомоги залишатиметься доступним для тих, хто цього потребує”, - сказав Хорган.  

Надзвичайний стан діятиме два тижні й може бути продовжений після цього.

За словами прем’єр-міністра, надзвичайний стан дасть владі більшу гнучкість у питанні підтримки транспортування товарів, оскільки перекриті паводками дороги створили складнощі для ланцюжків постачання.

Хорган також закликав людей не скуповувати зайвих продуктів, з огляду на логістичні складнощі із поновлення асортименту товарів.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок викликаних зливами паводків ряд населених пунктів у Британській Колумбії виявилися відрізаними від решти країни. Сотням людей також довелося провести ніч в автівках, коли важливу трасу було перегороджено подвійним зсувом.