Вірменія заявляє про 15 загиблих внаслідок ескалації на кордоні з Азербайджаном

Вірменський депутат Едуард Агаджанян заявив, що внаслідок сьогоднішньої ескалації на кордоні з Азербайджаном загинули 15 вірменських військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Новини-Вірменія.

«Згідно з нашими, поки що не підтвердженими даними, серед вірменських військовослужбовців наразі, на жаль, є 15 загиблих. Також, за нашими даними, досить значних втрат зазнали азербайджанські збройні сили», - заявив Агаджанян.

ЗМІ зазначає, що Міністерство оборони Вірменії також поінформувало, що 12 вірменських військових потрапили у полон. Повідомляється, що вірменська сторона має загиблих та поранених, також відомо про втрату вірменськими військовими двох позицій. Наразі сторони домовилися про припинення вогню.

Водночас Міністерство оборони Азербайджану спростовує інформацію про значні втрати зі свого боку. Про це повідомляє інформаційне агентство Азертадж, посилаючись на заяву пресслужби оборонного відомства. Зокрема, заступник начальника пресслужби міністерства, полковник-лейтенант Анар Ейвазов на брифінгу заявив, що внаслідок інтенсивного обстрілу з боку Вірменії отримали поранення двоє військових азербайджанської армії.

Також в Азербайджані поклали провину за ескалацію на вірменську армію, заявивши про невдалий наступ супротивника. «В результаті здійснених рішучих заходів було знищено протитанковий комплекс та міномет. Окрім цього, вірменські військовослужбовці були роззброєні та затримані, у них було вилучено велику кількість зброї різного калібру та боєприпасів», - заявив Ейвазов.

Як повідомляв Укрінформ, Азербайджан та Вірменія заявили про нові обстріли на кордоні, зокрема у Кяльбаджарському та Лачинському районах.