Тенісистка, яка заявила про зґвалтування екслідером Компартії КНР, не виходить на зв’язок - ЗМІ

Відома китайська тенісистка Пен Шуай, яка звинуватила у зґвалтуванні колишнього віцепрезидента Китаю та одного з очільників Компартії у зґвалтуванні, після цього вже два тижні не виходить на зв’язок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Видання зазначає, що міжнародні правозахисні організації, а також інші відомі тенісисти з усього світу висловлюють побоювання за життя спортсменки. Повідомляється, що після видалення її публікації сама Пен не з’являлася онлайн, а всі згадки про неї блокуються та видаляються.

Асоціація жіночого тенісу (WTA) вже закликала КНР провести розслідування інциденту. Про це заявив голова асоціації Стів Саймон. Він також повідомив, що отримав від Китайської асоціації тенісу (CTA) підтвердження, що Пен «перебуває у безпеці». Водночас Саймон заявив, що не може особисто зв’язатися зі спортсменкою та дізнатися про місце її перебування.

Журналісти The Guardian також не змогли отримати від CTA жодної інформації про місце перебування Пен Шуай.

Як повідомляв Укрінформ, раніше китайська тенісистка звинуватила у зґвалтуванні високопосадовця Компартії. Повідомлялося, що 35-річна Пенг Шуай, зіркова чемпіонка турнірів Вімблдон та Френч Оупен, виклала у китайській соцмережі Weibo пост, у якому звинуватила колишнього віцепрем’єра Чжана Гаолі у зґвалтуванні.

Фото: Mark Kolbe/Getty Images