Саакашвілі до тюремної лікарні заносили за руки-ноги

Відео

Спеціальна пенітенціарна служба при Міністерстві юстиції Грузії поширила відеокадри переведення експрезидента Міхеїла Саакашвілі до тюремної лікарні, де видно, як його туди заносять, тримаючи за руки і ноги.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на агентство «Новости-Грузия».

Наголошується, що кадри оприлюднені «виходячи із підвищеного суспільного інтересу».

Служба зазначає, що під час переведення та заселення до палати Саакашвілі завдав «фізичних образ співробітникам і пошкодив медичну техніку», у зв'язку з чим генеральна інспекція Міністерства юстиції проводить розслідування.

На кадрах видно, як Саакашвілі силою витягують з машини, яка його привезла. Після цього його за руки та ноги заносять у приміщення. Далі його несуть коридорами до палати і тільки там відпускають. У палаті Саакашвілі скидає з тумбочки медичну техніку, після чого відбувається словесна суперечка з двома чоловіками, які там перебувають.

Відео датується 8 листопада.

Раніше Саакашвілі у листі, який передав адвокатам, повідомив, що під час переведення до тюремної лікарні N18 у Глданському районі Тбілісі 8 листопада, від якого він категорично відмовлявся останні два тижні, його тягли по землі, тягали за волосся і кілька разів ударили по шиї. .

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушили низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування та назвав себе політв'язнем.

8 листопада Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі.

У МЗС України заявили, що розчаровані переведенням Саакашвілі до пенітенціарного медичного закладу №18 у Ґлдані та відсутністю інформування про це української сторони.

10 листопада у Тбіліському міському суді пройшло засідання в одній із справ Саакашвілі, під час якого його адвокати заявили відвід суддям. Наступне засідання заплановане на 29 листопада.

11 листопада ЗМІ поінформували, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) направив сторонам своє рішення за позовом «Саакашвілі проти Грузії» щодо запиту про застосування тимчасового заходу, в якому, серед іншого, закликав Саакашвілі припинити голодування.