Наступного тижня Байден та Сі Цзіньпін проведуть віртуальну зустріч – ЗМІ

Наступного тижня відбудеться віртуальна зустріч президента США Джо Байдена і китайського лідера Сі Цзіньпіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Routers, посилаючись на анонімні джерела.

При цьому у Білому Домі та посольстві Китаю у Вашингтоні відмовилися коментувати цю інформацію.

Зазначається, що напружені дипломатичні відносини США з Китаєм нервують союзників, тож американські посадовці вважають, що прямий контакт між першими особами - найкращий спосіб запобігти конфліктові між двома найбільшими економіками світу.

Обидві сторони заявляли, що досягли принципової домовленості щодо проведення віртуальної зустрічі Байдена і Сі Цзіньпіна до кінця року. Про це минулого місяця, зокрема, говорили у швейцарському місті Цюриху радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван та міністр закордонних справ Китаю Ян Цзечі.

Читайте також: Союзників США непокоїть позиція Байдена, який може ослабити ядерне стримування РФ

Враховуючи внутрішні карантинні обмеження в Китаї та небажання Сі Цзіньпіна подорожувати, Вашингтон погодився на відеоконференція в листопаді.

У понеділок на брифінгу заступниця прессекретаря Білого дому Карін Жан П'єр підтвердила, що є принципова домовленість про віртуальне спілкування до кінця року. За її словами, триває обговорення робочих питань, проте уточняти деталі відмовилася.

Вашингтон і Пекін сперечаються з багатьох питань - від походження пандемії до розширення ядерного арсеналу Китаю, проте, зазначається, що команда Байдена поки що не покладає великих сподівань на конкретні результати зустрічі.