Атомна субмарина ВМС США вийшла з ладу після зіткнення з підводною горою – ЗМІ

Американський ударний підводний човен USS Connecticut (SSN-22) класу «морський вовк» отримав пошкодження внаслідок зіткнення з підводною горою, яка не була нанесена раніше на навігаційні карти.

Про це повідомив у понеділок американський спеціалізований портал USNI News, передає Укрінформ.

«Розслідування встановило, що USS Connecticut натрапив на невідому раніше підводну гору під час дій у міжнародних водах в Індо-Тихоокеанському регіоні», - наводиться в цьому зв’язку заява речниці Сьомого флоту ВМС США Гейлі Сімс.

За її словами, командувач флоту США визначить, які дії надалі будуть доречними.

Читайте також: Атомний підводний човен ВМС США зіткнувся з невідомим об'єктом

Як уточнює видання, інцидент стався 2 жовтня, однак відомо про нього стало лише після проведеного розслідування. Підводний човен зазнав пошкоджень передньої частини, у тому числі цистерн баласту, що спонукало його перейти у надводний стан та прослідувати до бази на Гуамі. Тим часом у ВМС США підтвердили, що ядерний реактор і силова система підводного човна не пошкоджені.

Наразі човен знаходиться на острові Гуам, де проходить ремонт.

Як повідомлялося, американські підводні човни класу «морський вовк» є багатоцільовими субмаринами четвертого покоління, оснащені двигунами на ядерній установці. Наразі на озброєнні ВМС США нараховується 12 таких підводних човнів.