Німецькі поліцейські закликають ввести контроль на кордоні з Польщею

Голова німецької федеральної профспілки поліцейських Гайнц Теггерт звернувся до міністра внутрішніх справ Горста Зеегофера з листом, у якому закликає запровадити тимчасовий прикордонний контроль з Польщею.

Про це повідомляє таблоїд Bild, передає Укрінформ.

Причиною є катастрофічне збільшення кількості нелегальних мігрантів, які потрапляють у сусідню країну з Білорусі.

«Кількість затриманих зростає майже вибухово вже кілька місяців», - йдеться у матеріалі. Лише в перший тиждень жовтня з Білорусі прибуло 1183 біженців - і ця тенденція зростає. Наразі кількість виявлених несанкціонованих в’їздів і людей, які контрабандою потрапляють на кордон з Польщею, відповідає цифрам 2013 року на кордоні з Австрією, зазначив Теггерт. Ситуація досягла «свого сумного апогею» у 2015 році, коли «обвал архітектури безпеки на кордоні» призвів до «неконтрольованого в’їзду мігрантів до Німеччини».

Читайте також: У Польщі кажуть про 524 спроби незаконного перетину кордону з Білорусі за добу

У профспілці вважають, що Федеральний уряд може запобігти «колапсу» на кордонах, як було у 2015 році, запровадивши тимчасовий прикордонний контроль.

Як повідомлялося, уряди Латвії, Литви та Польщі звинувачують білоруського правителя Лукашенка в організованій контрабанді біженців з кризових регіонів. Наприкінці травня Лукашенко оголосив, що Мінськ більше не буде перешкоджати мігрантам продовжувати подорожувати до ЄС - у відповідь на посилення санкцій Заходу проти його країни. Відтоді збільшилася кількість повідомлень про спроби незаконного перетину кордону на зовнішніх кордонах ЄС з Білоруссю та на німецько-польському кордоні. Як повідомлялось, німецька прокуратура розпочала розслідування щодо дій Лукашенка в питанні міграції.

Читайте також: Новий закон Польщі про вигнання мігрантів суперечить міжнародному праву – ООН

Наприкінці минулого тижня речник Міністерства внутрішніх справ ФРН Петер Альтер повідомив, що з серпня на німецько-польському кордоні спостерігається значне збільшення кількості спроб нелегального в’їзду - до 4300. Це в 10 разів більше, ніж за такий же період 2019 року. Він водночас назвав ситуацію в прикордонній з РП землі Бранденбург контрольованою

Берлін, як стверджують у німецькому МЗС, веде системну роботу з країнами походження мігрантів і роз’яснювальну роботу в соцмережах з метою мінімізувати наплив мігрантів у Білорусь.