Арабська коаліція повідомила про знищення 160 хуситів у Ємені

Арабська коаліція заявила в суботу, що 160 хуситів було вбито, а 11 їхніх військових машин знищено під час операцій в Абедії - районі у єменській провінції Маріб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Arab News.

Так, коаліція заявила, що за останні 24 години здійснила 32 операції, спрямовані проти хуситів у цьому районі.

Абедія – регіон у єменському Марібі, який перебуває в облозі хуситів із 23 вересня, перешкоджаючи пересуванню мирного населення та перешкоджаючи потокам гуманітарної допомоги.

Коаліція додала, що продовжує підтримувати єменську армію в її зусиллях захистити мирне населення від порушень повстанців-хуситів.

Читайте також: Коаліція заявила про знищення 130 єменських повстанців

Варто додати, що цієї п’ятниці арабська коаліція вже заявляла, що вбила понад 180 хуситів і знищила десять військових машин під час подібних операцій в Абедії.

Провінція Маріб - останній бастіон міжнародно визнаного уряду Ємену у багатій нафтою північній частині Ємену.

Згідно з даними військових джерел, повстанці-хусити захопили район Аль-Джаба у південній частині провінції Маріб.

Повстанці-хусити 2014 року захопили столицю Ємену місто Сана, що за 120 кілометрів на захід від провінції Маріб, це стало підставою для втручання у конфлікт Саудівської Аравії для підтримки уряду Ємену.

Читайте також: Через напад на кортеж губернатора в Ємені загинули п'ятеро людей

Відтоді десятки тисяч людей загинули, а мільйони стали біженцями.

На території Ємену з 2014 року триває громадянська війна. Усі північні регіони та столицю країни утримують під контролем повстанці-хусити. Активну участь у конфлікті на боці уряду бере Саудівська Аравія, в той час як повстанців підтримує Іран.