На Ла-Пальмі розвіявся дим від вулкана - людям дозволили виходити з осель

Густа хмара диму, що утворилася внаслідок виверження вулкана Кумбре-В'єха, розвіялася, тому мешканцям іспанського острова Ла-Пальма дозволили виходити з власних осель

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Місцева влада припинила режим карантину, запроваджений після того, як густа хмара диму вирвалася з вулкана, виверження якого спустошило острів.

Тоді екстрені служби попросили мешканців міст Ель-Пасо та Лос-Льянос-де-Арідан залишатися у приміщенні, зачиняти вікна та вимикати кондиціонери, щоб уникнути потрапляння до оселі токсичних випарів.

Читайте також: На Ла-Пальмі новий потік лави знищив кілька будівель

У вівторок місцева влада заявила, що хмари диму більше немає, а якість повітря поліпшилася, тому 3 500 мешканців острова можуть виходити зі своїх будинків.

Летовище на острові Ла-Пальма залишається відкритим, але сьогодні 11 рейсів до нього було скасовано, а деякі інші прибували із затримкою.

Як повідомлялося, на іспанському острові Ла-Пальма 19 вересня розпочалося виверження вулкана Кумбре-Вʼєха. Відтоді потоками лави зруйновано майже 1150 будівель на 480 гектарах землі. Близько 6 тисяч людей були евакуйовані.

Фото: @MarkTurnerNC