Уряд Іспанії виділить понад €200 мільйонів острову, що постраждав від виверження вулкана

Уряд Іспанії виділить 206 мільйонів євро на допомогу постраждалому унаслідок виверження вулкана острову Ла Пальма.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Про це голова іспанського уряду Педро Санчес заявив у неділю, додавши, що острів вже безпечний для відвідування туристами.

Читайте також: У вулкана на Канарах – нова тріщина, звідти ринула лава

Здійснюючи свій третій візит до Ла Пальми, одного з Канарських островів, з початку виверження вулкана 19 вересня, Санчес сказав, що уряд незабаром схвалить допомогу фінансуванням у розмірі 206 мільйонів євро.

"Наступного вівторка уряд ухвалить пакет дуже потужних заходів (для надання допомоги – ред.) у таких сферах, як реконструкція інфраструктури, водопостачання, зайнятість населення, сільське господарство, туризм та пільги", - сказав Санчес.

Як повідомляв Укрінформ, виверження вулкана Кумбре-В'єха на іспанському острові Ла-Пальма почалося 19 вересня. Владі довелося евакуювати близько 6 тисяч осіб.

Читайте також: На Гаваях почалося виверження одного з найактивніших вулканів

Іспанська влада оголосила Ла-Пальму - північно-західний острів архіпелагу біля узбережжя Північної Африки - зоною лиха, пообіцявши фінансову підтримку усім постраждалим від вулканічної активності.

Загальна протяжність зруйнованих стихією доріг становила 27,4 кілометра, загалом вулканічна лава вкрила приблизно 17,2 га, дійшовши до узбережжя океану.

Фото: Twitter/javierbre