Канада відмовилася від екстрадиції фіндиректора Huawei до США

Канада офіційно відхилила запит на екстрадицію фіндиректорки китайської корпорації Huawei Менг Ваньчжоу до США.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це рішення у Ванкувері оголосила заступниця голови Верховного суду Британської Колумбії Гізер Холмс.

За її словами, суд ухвалив це рішення з огляду на угоду про відстрочення судового розгляду, яку Ваньчжоу уклала з американським слідством. Відповідно до тексту угоди, прокуратура США відмовляється від її переслідування в обмін на виконання нею деяких умов, які поки не розголошуються. 

“Ви співпрацювали та були ввічливими під час слухань. Суд цінить та дякує Вам за це”, - сказала Холмс, звертаючись безпосередньо до Менг.

Читайте також: Фінансова директорка Huawei та прокурори США уклали угоду в справі про шахрайство

Згодом у міністерстві юстиції Канади підтвердили, що Ваньчжоу тепер має право покинути територію Канади.

Як повідомлялося, Менг Ваньчжоу на запит США було затримано у грудні 2018 року в аеропорту Ванкувера під час пересадки на шляху до Мексики. У США її підозрювали в ухиленні від виконання санкцій проти Ірану.

Читайте також: Глава МЗС Канади попереджає про небезпеку відносин із Китаєм

З того часу Китай затримав двох громадян Канади та змінив вирок ще одному раніше засудженому канадцеві з 15 років позбавлення волі до страти, обидві держави попередили своїх громадян про загрози “вибіркових затримань” під час взаємних подорожей.