У США сина нью-йоркського магната визнали винним в убивстві

У Каліфорнії суд присяжних визнав винним в убивстві 78-річного Роберта Дерста - сина нью-йоркського магната з нерухомості Сеймура Дерста.

Про це передає Укрінформ з посиланням на «Reuters». 

Спадкоємець магната у 2000 році убив свою найкращу подругу Сюзан Берман. Повідомляється, що це перше зі звинувачень щодо вбивства трьох осіб, яке упродовж майже сорока років міг вчинити Дерст. 

Присяжні визнали його винним в убивстві свідка з метою приховування іншого злочину, що тягне на довічне ув'язнення.

Суд відбувся через шість років після того, як злочин було розкрито в документальному телесеріалі «Прокляття», де вбивця зізнається: «Що я, дідько, накоїв?.. Убив їх усіх, звичайно».

Читайте також: 17 штатів США судитимуться з Обамою через мігрантів

Прокурори стверджували, що загалом Дерст убив трьох осіб: свою зниклу дружину, Берман і сусіда в Техасі, який упізнав його, коли той переховувався від правоохоронців.

Попри те, що Дерста тривалий час підозрювали у зникненні його дружини, 29-річної студентки медичного університету, йому так і не було пред'явлено звинувачення. Прокурори заявили, що він убив її 39 років тому, а 18 років потому вирішив прибрати Берман, оскільки вона проговорилася, що допомогла Дерсту приховати злочин. 55-річну Берман було вбито пострілом у потилицю в її будинку у Беверлі-Гіллз.

Читайте також: Суд у США відхилив клопотання ексвласників ПриватБанку про припинення розгляду справи

Звинувачення також розслідувало смерть і розчленування у 2001 році Морріса Блека, який був сусідом Дерста в Галвестоні, штат Техас. Місцеве журі присяжних виправдало Дерста, хоча той зізнався, що розчленував тіло Блека й викинув його в Галвестонську затоку.

Дерст сказав, що Блек наставив на нього пістолет і був випадково застрелений під час боротьби. 

Ухвалення вироку щодо міри покарання за вбивство Берман призначено на 18 жовтня.