У Данії мігрантів зобов'яжуть працювати заради отримання держдопомоги

Деяким мігрантам у Данії тепер доведеться відпрацьовувати 37 годин на тиждень, щоб отримувати державну допомогу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Відповідну заяву зробила голова уряду країни Метте Фредеріксен.

"Ми хочемо запровадити нову трудову логіку, за якої люди зобов'язані робити свій внесок та приносити користь. Якщо мігранти та біженці не зможуть працевлаштуватися на постійній основі, їм доведеться працювати задля отримання допомоги", - заявила голова уряду Данії.

Читайте також: У Данії скасували ковід-перепустки до ресторанів

На початковому етапі нововведення стосуватимуться тих мігрантів, хто протягом трьох-чотирьох років отримував державну допомогу, проте й досі не має певного рівня знань данської мови.

Прем'єр -міністр зазначила, що правила спрямовані насамперед на жінок-мігрантів. Уряд заявив, що шість з десяти жінок із Близького Сходу, Північної Африки та Туреччини не працюють, перебуваючи у Данії.

У данському уряді вважають, що ця ініціатива допоможе мігрантам в інтеграції до суспільства. "Занадто довго ми багатьом надавали ведмежу послугу, нічого від них не вимагаючи", - підкреслила Фредеріксен.

Читайте також: Криза з біженцями: в ЄС знову заговорили про єдину міграційну політику

Як зазначив данський міністр зайнятості Петер Хуммельгор, тут може йтися про "збір недопалків або пластику" на пляжі або допомогу у вирішенні різних завдань для певної компанії.

Раніше уряд Данії поставив за мету скоротити число прохачів притулку до нуля. Упродовж останніх років Данія неодноразово посилювала імміграційну політику. Зараз ця країна має одні з найжорсткіших вимог щодо мігрантів у всій Європі.