Британія може посилити вимоги до власників зброї після стрілянини у Плімуті

Поліція Англії та Уельсу просить владу переглянути процедури надання ліцензій на володіння вогнепальною зброєю після стрілянини в Плімуті, внаслідок якої загинули шість осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Правоохоронці зазначають, що наразі є низка питань стосовно того, яким саме чином Джейкові Девісону, котрий минулого тижня вбив у Плімуті п’ятьох людей і наклав на себе руки, вдалося отримати дозвіл на рушницю.

Тож британське міністерство внутрішніх справ готує нові вказівки для вдосконалення стандартів, відповідно до яких видаються дозволи на володіння зброєю.

Як повідомляв Укрінформ, шестеро людей загинули внаслідок стрілянини, яку вчинив молодий чоловік у місті Плімут на південному заході Англії. За словами свідків, він вдерся до двоквартирного будинку й застрелив молоду жінку та її п’ятирічну доньку, після чого вибіг з будинку і, стріляючи на ходу, вбив кількох перехожих.

У поліції заявили, що було вбито трьох жінок і трьох чоловіків, серед загиблих - сам стрілець, який, імовірно, наклав на себе руки.

Читайте також: У Лондоні з автівки обстріляли будинок, де проходила вечірка - є поранені

Правоохоронці також уточнили, що розглядають стрілянину як побутовий інцидент, а не як «справу, пов'язану з тероризмом».

Нагадаємо, володіння вогнепальною зброєю в Англії, Уельсі та Шотландії було заборонено після масового вбивства в початковій школі Данблейна, де в березні 1996 року 43-річний місцевий мешканець розстріляв 16 першокласників та вчителя фізкультури.