У Молдові затвердили новий уряд - прем'єркою стала жінка

Парламент Молдови в п'ятницю, 6 серпня, затвердив новий уряд під керівництвом Наталії Гаврилиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє point.md.

"Обіцяю, ми негайно станемо до роботи", - зазначила Гаврилиця після призначення на посаду прем'єр-міністра Молдови.

У Кабінеті міністрів, який очолить Гаврилиця, буде 13 міністерств.

Відзначається, що главою Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції став Ніку Попеску (колишній міністр закордонних справ в уряді Маї Санду), а Міністерство оборони очолив Анатолій Носатий, який раніше був керівником Оперативного управління Генерального штабу національної армії.

Читайте також: У Молдові обрали керівництво нового парламенту

У свою чергу Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль привітав з Наталію Гаврилицю призначенням на посаду Прем’єр-міністра Молдови. Про це він написав у Твітері.

"Щиро вітаю Наталію Гаврилицю з призначенням на посаду Прем’єр-міністра Молдови. Бажаю успіхів у реалізації реформ та євроінтеграційного курсу", - заявив Шмигаль.

Також міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав Ніколає Попеску із призначенням на посаду віцепрем’єра, міністра закордонних справ та європейської інтеграції Молдови. Про це міністр повідомив у Твіттері.

«Вітаю Ніколає Попеску із призначенням віцепрем’єром, міністром закордонних справ та європейської інтеграції Молдови. Очікую на тісну співпрацю, зокрема у форматі Асоційованого тріо, задля спільного європейського майбутнього наших країн», - написав Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, 19 липня ЦВК Молдови підбила підсумки позачергових парламентських виборів, що відбулися 11 липня, і розподілила депутатські мандати між трьома політичними силами, які пройшли до парламенту.

Так, у партії президента Маї Санду «Дія і солідарність» (PAS) - 63 мандати, у блоку соціалістів і комуністів - 32, а у партії «Шор» - 6 мандатів.

Фото: ipn