У Литві затримали рекордну кількість мігрантів з Білорусі

Через кордон Литви 1 серпня перейшла рекордна кількість нелегальних мігрантів з Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

З півночі до 13 години 1 серпня прикордонники затримали 216 нелегалів. Як зазначає видання, якщо потік не зменшиться, до кінця цього дня затримають 300-400 осіб.

Досі рекорд станови 171 особу за добу.

Читайте також: Білорусь продовжила заборону на в'їзд українців, але є винятки

За словами представника Служби охорони держкордону Гедрюса Мішутіса, якщо раніше нелегали зазвичай переходили кордон вночі і там, де немає відеокамер, то зараз вони йдуть через всі ділянки і в будь-який час доби.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс прямо звинуватив режим Олександра Лукашенка в організації міграційної кризи на кордоні між Білоруссю та Литвою, яка використовується як засіб тиску на весь ЄС після введення ним економічних санкцій проти білоруського режиму.

Після інциденту із захопленням білоруською владою рейсового літака Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса, і санкцій, які були введені після цього Євросоюзом проти білоруського режиму, Лукашенко заявив, що не має наміру захищати Європу від нелегальних мігрантів в умовах тиску.

Читайте також: Україна відправить Литві колючий дріт для захисту кордону з Білоруссю

Після цього на кордон із Литвою з Мінська почали організовано привозити сотні мігрантів, яких переправляли в Білорусь "в один кінець" з Іраку, Сирії та кількох африканських країн.

Єврокомісія оголосила про намір надати Литві всю необхідну дипломатичну, організаційну та матеріальну допомогу для подолання цієї міграційної кризи.

Фото: VMG