Антиурядові протести на Кубі: поліція затримала вже понад 5 тисяч осіб

Фото

За інформацією місцевих активістів, на протестах на Кубі затримали вже понад 5 тисяч осіб, вони зараз перебувають під слідством.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Аtalayar.

Серед затриманих – 120 активістів та незалежних журналістів.

Як пише місцевий інтернет-портал 14ymedio.com з посиланням на очевидців, поліцейські затримують жителів у їхніх будинках через публікації у соцмережах з критикою уряду.

Раніше кубинська влада підтвердила смерть одного демонстранта, заявивши, що він намагався напасти на поліцейську дільницю. Однак місцеві активісти вважають, що загиблих може бути більше.

Протести на Кубі / Фото: Michael Laughlin/Sun Sentinel

Влада Куби частково відключила майже всі соціальні мережі в країні після початку масштабних антиурядових протестів. З понеділка доступ частково обмежений до Facebook, Instagram, WhatsApp та Telegram.

Як передавав Укрінформ, на вихідних тисячі кубинців вийшли на вулиці в різних містах, щоб висловити обурення економічною політикою уряду, а також незадовільними темпами вакцинації проти COVID-19.

Такі несанкціоновані публічні збори є незаконними на Кубі. Президент Мігель Діас-Канель назвав демонстрантів «контрреволюціонерами».