«Зелені» критикують уряд ФРН за відсутність спеціальних масок для дітей

Уряд Німеччини вважає за потрібне використання спеціальних FFP2-масок для дітей, але для цього необхідно розробити відповідні стандарти.

Про це, як передає Укрінформ, повідомляє DW.

Як випливає з офіційної відповіді міністерства праці та зайнятості ФРН на запит партії «зелених», уряд вважає за потрібне використання спеціальних FFP2-масок для дітей.

Зазначається, що німецький інститут стандартизації (DIN) повинен розробити стандарти відповідних захисних масок.

«У партії «зелених» піддали критиці дії уряду, через які навіть через 16 місяців пандемії в Німеччині на ринку все ще немає спеціальних FFP2-масок для дітей», - ідеться в повідомленні.

Відповідаючи на критику, інформує DW, уряд послався на чинні стандарти ЄС при виробництві масок, «які не виключають того, щоб їх носили й діти».

Читайте також: У Німеччині розгортається корупційний «масковий» скандал

Як повідомлялося, Вальтер Коль, син колишнього федерального канцлера ФРН Гельмута Коля, подав позов проти міністерства охорони здоров'я на суму близько 5,5 мільйона євро.

Позов пов'язаний з тим, що навесні минулого року компанія Kohl Consult GmbH взяла участь в оголошеному МОЗ тендері й отримала замовлення на постачання мільйона масок FFP2 за ціною 4,50 євро за штуку. Однак досі міністерство не оплатило рахунок.